Ikke-alkoholisk whisky
kilde: pixabay.com

Vi har allerede vænnet os til alkoholfrie øl, hvis udvalg er enormt på markedet. Ikke-alkoholholdige vine dukker langsomt op i vores butikker og er på ingen måde ringere end klassiske drinks af denne type. Nu er det tid til 0% whisky. Hvad er alkoholfri whisky – noget nyt i verden af ​​0% drinks?

Alkoholfri whisky – en kuriosum eller en ny kvalitet

Tidligere blev 0 % alkohol betragtet som ringere i smagen og et valg af nødvendighed. I øjeblikket er deres kvalitet dog steget markant, og nyere typer og mærker af 0% alkohol er ved at blive introduceret på markedet. En af de nyskabelser, der vækker interesse hos kendere og smagere, er alkoholfri whisky.

Ikke-alkoholisk whiskycocktail2
kilde: pixabay.com

Den i øjeblikket mest populære 0% whisky kommer fra Spanien, den “spiritus” der produceres der er det mest almindelige alternativ til traditionel rav alkohol. Whissin-eksperter anser det for at have en interessant smag og passer meget godt sammen med typiske ingredienser i traditionelle drikkevarer.

Sådan laves whisky 0 %

Der produceres dog ægte “alkoholfri whisky” i Skotland. Der blev etableret et separat destilleri, der producerede produkter af høj kvalitet, hvilket afslørede produktionsprocessen. Det viste sig at være meget kompliceret og indviklet. Et eksempel er Glenrothes-destilleriet. Hun bruger fjorten forskellige botaniske ekstrakter såsom cayennepeber, solbærblade, kaffir, kamille, verbena, laurbærblad, æbler og hibiscus, hentet fra lokale kilder, til at skabe sin version af alkoholfri whisky.

Processen med at lave alkoholfri whisky involverer normalt lignende trin. Disse omfatter destillation af ingredienser, modning på egetræsfade og udvinding af den karakteristiske smag og aroma. Opmærksomheden på produktionen sikrer, at produkterne bevarer den smag og oplevelse, der er forbundet med traditionel whisky.

Hvordan smager alkoholfri whisky?

Ikke-alkoholisk whiskycocktail1
kilde: pixabay.com

Der findes mange alkoholfri whiskyer på markedet, og deres kvalitet er stigende. Nogle destillerier producerer endda 0% ravspiritus i luksuskvalitet. De mest populære og også tilgængelige i barer er de allerede nævnte Wissin, Lyre’s American Malt, Lyre’s Highland Malt, Gnista Barreled Oak og mange andre.

Wissin er let og sød, men amerikanske produkter har lidt mere af det raffineret smag

Smagsnoter, såsom den rige aroma af vanilje og ristede nødder, er karakteristiske for bourbon. De tilføjer dybde og sødme til denne drink. Urteaccenter giver den en unik karakter, der kombinerer traditionelle smage med moderne smag.

Den glatte og lange finish betyder, at smagen af ​​denne ikke-alkoholiske bourbon bliver hængende i munden i længere tid, hvilket giver mulighed for en fuld smagsoplevelse. Den let krydrede smag giver den en smule krydrethed, som er typisk for bourbon. Svenske Gnista har en spændende, røget aroma.

Ikke-alkoholisk whisky1
kilde: pixabay.com

Smagsmæssigt afhænger meget af producenten. Mange af dem gør en særlig indsats for at sikre, at den alkoholfri whisky, der introduceres på markedet, innovativ og vækker lige så stor interesse som kontrovers og modstand, vækker opmærksomhed. kendere og gourmeter.