hvordan kaviar laves

Betragtet som et af symbolerne på Rusland, er kaviar identificeret med et luksusprodukt med en bred vifte af både kulinariske og kosmetiske anvendelser. Hvordan kaviar laves? Svaret på dette spørgsmål kan tage os tilbage til det 12. århundrede, hvor kaviar først dukkede op i menuen skabt til Kreml-herskerne.

hvordan man laver kaviar
Foto: http://www.vietlifemagazine.com

Rød, sort, norsk eller måske hvid eller guld – hvordan laves kaviar og hvad er den lavet af?

Hvad er kaviar lavet af? Grundlaget for at producere kaviar er frisk, moden rogn af fisk, der tilhører stør-, lakse- eller torskefamilierne. Den mest populære type kaviar, kaldet russisk eller sort, er lavet af størfisk.

stør kaviar
Foto: https://realcaviar.files.wordpress.com

Moden rogn kan fås fra hunner af passende fiskearter, oftest store og flere år gamle. Herefter sigtes rognen gennem en særlig sigte og saltes derefter passende. Og her er det værd at bemærke, at den mest udsøgte kaviar ikke kan overstige 5% saltindhold.

Dette er en meget delikat proces, som kun kan udføres af erfarne arbejdere. De mest erfarne udfører denne aktivitet i et dusin år, før de bliver dygtige.

Opdræt, indhentning af fisk og endelig hele processen med kedelige og tidskrævende produktion udgør prisen for denne luksuriøse delikatesse og symbol på Rusland.

Hvordan laves kaviar, der er så berømt og værdsat over hele verden?

hvordan kaviar fremstilles 1
Foto: www.sterlingcaviar.com

Dette er en proces, hvor man udover tilstrækkelig saltning af rognen også skal sørge for at dræne den ordentligt. Først derefter kan delikatessen pakkes i dåser, krukker og endda tønder.

Den ideelle, ædleste og bedst tilberedte kaviar skal have en glat konsistens og ulimede korn. Det afmonterede låg må ikke have korn fast på sig og skal være helt rent.

hvad er kaviar lavet af?
Foto: http://30dayadventures.ca

Og selvom det antages, at man ikke nødvendigvis bliver kaviarelsker fra første smagning, kan alle smage og nyde det. Luksuriøst hverdagstilbehør er tilgængeligt for alle – det er værd at huske og… bruge dem.

Kaviar er blevet meget populær, så prisen bliver mere og mere overkommelig. I dag kan du i stort set alle større fødevarebutikker købe en dåse lækker rogn, sidde behageligt derhjemme og nyde dens originale smag.